Klimatilpasning – 11. nov. 2021

Klimatilpasning – Strandskolen 11. november 2021


Lidt over 200 deltagere fik oplæg om hvad klimaforandringer kan betyde for vores område. Formålet med mødet var at afdække hvad kommer til at ske – hvad kan vi gøre – hvordan fordeler vi udgifterne.
Læs referat af mødet her!
Efter mødet blev nedsat en arbejdsgruppe, der sammen med Aarhus Kommune, Landvindingslaget (slusen og Egåen) og Digelaget Vejlby Fed, skal se på løsninger.
Referat kommer senere. Du kan se oplægsholdernes præsentationer her under (Digelaget havde ingen slides men en mappe med billeder, der ikke kan vises her):

Ph.D. professor Marit-Solveig Seidenkrantz ved Aarhus Universitet forsker og er ekspert i klimaforandringer, fortalte om konsekvenserne i netop det område, vi bor i.

Chefrådgiver for klimatilpasning og byudvikling Peter Bassø Duus fra WSP Danmark fortalte hvad der er gjort andre steder, hvor man har tilsvarende udfordringer.

Ph.D. Seniorspecialist for klimatilpasninger, Jan Jeppesen fra NIRAS arbejder bl.a. med de økonomiske konsekvenser i forbindelse med klimaforandringer.

Forsikringsagent for privatforsikring Michael Kristensen og forsikringsmægler for erhvervsforsikring Jakob Mouritzen fortalte bl.a. om begrebet udvidet vandskadeforsikring.

Geolog Line Henriette Broen, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune er vores kontakt til Kommunen, der har 25% af diget. Se hendes slides her.